Ściąga ostro na lewo!!! POMOCY!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lysy123
    Classic
    • 2011
    • 1

Hej. Mam pytanko, czy mozna zrobic program do 2.0 TDI RS 170KM?
    Jeśli tak, to gdzie w okolicach Białegostoku, ewentualnie Wawy?
    Co można uzyskać po programie, a co stracić?
    Czesto jeżdże na trasie i utrzymuje wysoką prędkość. Czy to wpłynie na żywotność silnika?
  • Gibon5555
    Classic
    • 2010
    • 2

Witam serdecznie, otwieram nowy temat ponieważ na forum nie znalazłem podobnego tematu.
    Otóż mam problem ze ściąganiem auta.
    Moją skodę ściąga ostro na lewo. W tamtym roku kupiłęm nowe opony letnie uniroyal 195/65/15 autko ściągało na lewo od samego początku po założeniu tych opon. Opony oddałem na gwarancje ale oczywiście jej nie uznali bo stwierdzili że to wina samochodu. Dałem sobie spokój z gwarancją. Po zakupie drugiego autka te opony wrzuciłem na tył a na przód kupiłem Conti używane i przestało ściągać. Problem wrócił od nie dawna( wspomnę że autkiem jeździ Żonka)zaczęło ściągać ostro na lewo. Pojechałem na stacje kontroli żeby sprawdzić zawieszenie, diagnosta stwierdził że zawieszenie jest ok, tylko dla pewności mogę wymienić łączniki stabilizatorów i gumy stabilizatora więc wymieniłem. Pojechałem jeszcze raz na stacje kontroli żęby wyrównać kierownice i sprawdzić zbieżność. Teraz zbieżność mam 0.2 więc raczej idealnie, ale autko nadal ściąga na lewo. Wpadłem na pomysł żęby przerzucić koła na odwrót. Powiem tak, niby się poprawiło( opony mam kierunkowe) ale czasami nadal troszkę ściąga na lewo. Dzisiaj pojechałem do wulkanizatora żeby jeszcze zamienić felgi stalowe z koła które było na lewej stronie (prawidłowo) na felgę stalową z zapasu i załorzyć je spowrotem prawidłowo. Nadal troszkę ściąga na lewo. Zauważyłem koledzy jeszcze że na lewej stronie mam bardzo zużyte klocki, a na prawej stronie prawie jak nowe. Czy to może trzymać mi lewy zacisk??? POMÓŻCIE MI BO NIE WIEM CO MAM JUŻ ROBIĆ. POMOCY!!!!!!!!!!

Komentarz

• logan_x
      Rider
      • 2011
      • 401
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Sprawdź po jeździe temperaturę felg jeśli będzie duża w temperaturze to może cały czas hamować ta cieplejsza.

Komentarz

• Gibon5555
        Classic
        • 2010
        • 2

Ostatnio po przejechaniu 2km przy normalnym hamowaniu tarcze byly z jednej jak i drugiej strony tak
        gorace ze jak doknolem palcem to sie poparzylem. A dzisiaj przejechalem tez 2 km bez hamowania i tarcze byly zimne-letnie.

Komentarz

Pracuję...